Teletekst

Zoeken

4.1428571428571 1 1 1 1 1 Rating 4.14 (7 Votes)

Teletekst blijft een veelgebruikt medium om het up-to-date te blijven over verschillende onderwerpen. Op NOS Teletekst worden diverse onderwerpen tekstueel aan de man gebracht. Deze onderwerpen zijn bijvoorbeeld:

 • Nieuws
 • Radio en Televisie
 • Omroepen
 • Financieel
 • Sport
 • Weer en Verkeer
 • Voetbal
 • Ondertiteling

 

 

Voetbal op Teletekst

De pagina van Teltekst die verreweg het meest bezocht wordt is Teletekst 818. Dit is namelijk de pagina waarop informatie over de Nederlandse voetbalwedstrijden staat. Op Teletekst 818 kan men bijvoorbeeld te tussenstanden bekijken van de westrijden in de Nederlandse competitie, dit is de reden waarom deze pagina zoveel bezocht wordt. Als een voetbalwedstrijd nog gespeeld moet worden staat dat hier ook, het gehele programma van de Eredivisie. Ook de uitslagen van de Wedstrijden van afgelopen weekend staan erop. Niet alleen de Eredivisiepagina's worden goed bekeken, ook de pagina's uit de Jupiler League zijn populair, en dan voornamelijk pagina 829; de tussenstanden, het programma en de uitslagen!

 

Het weer op Teletekst

Naast voetbal zijn de Teletekst pagina's over het weer belangrijk. Veel mensen in Nederland kijken nog altijd via Teletekst wat het weer die dag, of aankomende dagen, gaat doen. De weersverwachting staat op Teletekst 702, het weer overzicht op 703 en het weer voor aankomende week in een tabel op Teletekst 704. Daarnaast staat op 705 en 706 nog per plaats in Nederland en Europa hoe het weer daar is.

 

Nieuws op Teletekst

Door de duidelijke weergave van de nieuwsberichten op Teletekst blijven veel mensen Teletekst gebruiken om op de hoogte te zijn van het laatste nieuws. NOS Teletekst maakt een onderscheid tussen:

 1. Algemeen nieuws
 2. Binnenlands nieuws
 3. Buitenlands nieuws

De pagina's hebben allemaal hun eigen nummer, en elk nieuwsbericht wat onder een bepaalde categorie valt heeft ook een eigen nummer. Op deze manier is het overzichtelijk voor iedereen en weet men direct wat voor nieuws hij via Teletekst aan het bekijken is.

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?