Teletekst 101

Zoeken

3.4 1 1 1 1 1 Rating 3.40 (5 Votes)

Het is voor Nederlanders erg belangrijk om continu op hoogte te zijn van het meest actuele nieuws. Vaak gebruiken we hiervoor diverse nieuwsbronnen, denk hierbij aan; televisie, radio, internet maar natuurlijk ook Teletekst. Veel mensen vinden het fijn om via NOS Teletekst het meest actuele nieuws te lezen, want dat is het! Teletekst is erg goed up-to-date en heeft altijd het meest actuele nieuws op Teletekst staan. Mede hierom gebruiken veel Nederlanders NOS Teletekst 101 als nieuwsbron en staat deze pagina bij veel overheidsinstanties continue open. De kleursamenstelling van de pagina's zorgt er ook voor dat veel mensen het fijn vinden Teletekst te gebruiken. Op Teletekst 101 staat een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen van afgelopen uren, achter elke gebeurtenis staat een nummer. Wanneer iemand naar dit nummer gaat ziet hij het volledige nieuwsbericht wat bij de headline hoort. Zo werkt Teletekst!

Binnenlands en buitenlands nieuws

Teletekst maakt een onderscheidt tussen binnenlands en buitenland nieuws. Hierdoor is het voor de gebruiker makkelijk om naar de goede pagina te navigeren. Op Teletekst 101 staat het algemene journaal nieuws van afgelopen tijd. Teletekst 102 heeft de headlines van al het Binnenlands Nieuws en Teletekst 103 heeft al het Buitenlandse Nieuws. Daarna volgen per nieuwsitems de pagina's waarop het gehele artikel wordt weergegeven. Op deze manier kunnen de gebruikers snel naar de juiste pagina toegaan om hier het hele nieuws artikel te lezen. Daarnaast heeft Teletekst ook nog 2 andere pagina's dat zijn 121 en 122. Op deze pagina's staan korte, meerdere, artikelen, zodat in 1 oogopslag meerdere belangrijke berichten gelezen kunnen worden.

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?